Over Joris Weima

“Mijn ‘soul purpose’ is mij door mijn ziel kenbaar gemaakt; “Ontdekken, en delen met anderen”. Ik weet en voel nu eindelijk wat mij te doen staat: 

Mensen helpen.

Over VITAL4LIFE

Gezond en gelukkig zijn

“Vroeger had ik altijd enorme concentratieproblemen. Dit zorgde ervoor dat ik me op school erg slecht kon concentreren, en dat ik zelfs moeilijk m’n eigen gedachtegang of gevoelens kon volgen. Ik wist toen nog lang niet niet dat dit abnormaal was, en ‘ADD’ (een vorm van ADHD) heette en hier medicatie en therapie voor was. Op de basisschool ging het ondanks de ongediagnosticeerde ADD best prima, met uiteindelijk een advies voor havo-vwo op ’t randje van vwo. In mijn kindertijd was ik gelukkig. 

Over VITAL4LIFE

Gezond en gelukkig zijn

Op de middelbare school werd ’t echter een ander verhaal. Vwo werd ‘m na 2 jaar niet, en ook havo ging met vertraging en moeite. De chaos in m’n hoofd gaf me ook persoonlijk veel moeite. Sociaal was ik onzeker en ik praatte nooit over mijn problemen. Uiteindelijk kreeg ik last van depressie, maar ook dit hield ik (onbewust) voor mezelf. Langzaam ebte dit weg, maar eigenlijk niet volledig.  Ik voelde me in het dagelijks leven vaak als een dier dat opgesloten zat in een kooi; ik kon of mocht niet doen wat ik wilde. Ik wist niet eens wat ik wilde. Niets interesseerde me, behalve het doen van dingen waardoor ik me goed voelde.

Over VITAL4LIFE

Gezond en gelukkig zijn

Tijdens mijn studietijd op hbo heb ik meerdere malen last gehad van depressie en angst/anxiety. Uiteraard vertelde ik hier niet over tegen anderen; ik hield alles voor mezelf omdat het me teveel pijn deed om erover te praten. De cijfer waren (gek genoeg) niet onaardig, met een 7.0 gemiddeld. Maar ik was allerminst gelukkig met wat ik deed, en het studeren gaf me ook met de ADD medicatie (die ik na de diagnosticering op mijn 21e kreeg), érg veel stress waar ik bovendien niet mee om kon gaan. Ik wist niet hoe ik mezelf moest zijn, en ik wist niet wie ik was. Aan het dagelijks leven had ik letterlijk een hekel. Ik wist niet wat ik wilde en ik was ongelukkig en vaak kapot, maar ik bleef maar doorgaan omdat ik niet beter wist en mezelf ook niet kon remmen. Met negatieve emoties kon ik alleen omgaan door ze te onderdrukken of me er van af te leiden. Richting het einde van de studie was ik een wrak. Ik heb de studie nooit volledig gehaald; alleen het afstuderen niet. Dit ging door de ADD, depressie en anxiety/angst gewoon echt niet. Ik besloot er na tweemaal vlakbij de eindstreep geweest te zijn mee te stoppen, want ’t ging niet. Ík ging niet. 

Toen ik eindelijk van de studietijd verlost was nam ik eens een kritische kijk naar mezelf. Ik was ongelukkig, kapot, ik functioneerde niet en had een studieschuld maar geen diploma behaald. Wat ik wilde, of wie ik was, wist ik niet en ik zag logischerwijs totaal geen goede toekomst voor me als ik zo door zou gaan. Ik wilde dat niet! Ik wilde geen toekomst die een continuatie zou zijn van het verleden, met alsmaar falen, ongelukkig zijn en mijn potentie telkens niet waar kunnen maken. Ik was deze manier van ‘leven’ HE-LE-MAAL ZAT!

Over VITAL4LIFE

Gezond en gelukkig zijn

Toen maakte ik de keuze om VOLLEDIG uit te gaan zoeken wie ik was en hoe ik kon verbeteren. Ik zou niet stoppen totdat ik tevreden was, want ik wilde een goede toekomst voor mezelf! Zodoende sloeg ik een pad in van zelfverbetering en zelfonderzoek. Ik ging part time een simpel baantje doen en in m’n vrije tijd gooide ik alles op het weer tot ontspanning komen, gelukkig worden en uitvinden hoe het nou allemaal zit. Mijn tijd stond puur in het teken van verbeteren, want ik wilde niet meer zijn zoals ik was. 

Dit ging absoluut niet zonder horten of stoten. Ik leerde mezelf b.v. door meditatie aan om weer naar mijn emoties te luisteren… waardoor er met de tijd  allemaal opgeslagen verdriet en andere pijnlijke gevoelens loskwamen. Ik wist intuïtief dat ik dit moest doen en dat ik gewoon in de pijn moest baden, het er gewoon moest laten zijn, om het te helen en te leren naar m’n gevoelens te luisteren. Pijnlijk maar nodig. Ik creëerde compassie voor mezelf, in plaats van teleurstelling en frustratie. 

Door extensief zelfonderzoek zag ik allerlei hele interessante patronen. Ook patronen tussen wetenschap en totaal wetenschappelijk ongefundeerde dingen. Ik begon het fundament van mijn persoonlijkheid te begrijpen; ik had dit altijd onderdrukt omdat ik beduidend anders ben dan de meesten en zodoende niet goed pas in het ‘systeem’ (met name school). Na ook uitgevogeld te hebben hoe ik grotendeels via zo iets simpels als voeding mijn ADD letterlijk kon genezen functioneerde ik beduidend beter. Niet alleen de concentratieproblemen, chaos in m’n hoofd, onrust en de vergeetachtigheid gingen weg, maar ook de neiging tot depressie en angst verdwenen! Ik voelde me ZO ENORM BEVRIJD! Wat een zegen om alles, incl. mijzelf, voor ’t eerst in mijn toen 28-jarige leven opeens met rust te kunnen ervaren. Ik ervaarde mezelf anders en zag letterlijk de wereld anders; echt véél fijner zo!

Over VITAL4LIFE

Gezond en gelukkig zijn

Ik ging weer werken, en wel in mijn hoger technisch vakgebied. Leuk vond ik dit eigenlijk totaal niet, maar ik ging langer dan een jaar door omdat ik me op mijn CV wilde kunnen bewijzen voor toekomstige werkgevers (want ja… geen diploma!). Ik wist eigenlijk nog steeds niet wat ik nou wilde of wat ik écht leuk vond, en ook niet hoe écht te luisteren naar mijn eigen wil omdat die ’t grootste deel van mijn leven onderdrukt was geweest. Op gegeven moment realiseerde ik me dat ik andere mensen met ADD/ADHD wilde gaan helpen om net als ik ook van hun ‘stoornis’ af te komen. Ik stopte met mijn baan om me hier op te gaan storten. 

 

Mijn zelfontwikkeling  ging door en leidde me nu ‘ondanks’ mijn zeer rationele aard ook een kant spirituele kant op. Na driekwartjaar veel van mijn vrije tijd te hebben gestort op ‘zelfrealisatie’ ervaarde ik het aller-aller-allermooiste wat me ooit was overkomen: een awakening (satori/kensho/enlightenment). D.m.v. mijn gedrevenheid en onderzoeksvaardigheid, die me zowel in spirituele zin als traditionele zin hebben doen ontwikkelen, ben ik nu oprecht gelukkig en kan ik steeds vaker gelukkig zijn zonder daar iets voor nodig te hebben. Het ontwikkelen van mijzelf en het helen van wonden gaat door, en nu grotendeels automatisch; de natuur regelt dit als je haar d’r gang durft te laten gaan.  Mijn ‘soul purpose’ is mij door mijn ziel kenbaar gemaakt; “Ontdekken, en delen met anderen”. Ik weet en voel nu eindelijk wat mij te doen staat: 

Mensen helpen.

× Stel je vraag